Haber : Sedat Ağacıkoğlu - İHA-Kastamonu

15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimi sonrası Tosya Cumhuriyet Meydanında altı gün ve gecedir aralıksız olarak demokrasi nöbetini sürdüren Tosya Halkı, Türk Bayrakları açarak ve konvoy düzenleyerek darbe girişimcilerine Tosya’dan ülkenin bölünmez bütünlüğü için net olarak mesaj vermeye devam ediyor.

İlçemizde siyasi görüşü fark etmeksizin her kesimin tepki gösterip kınadığı darbe kalkışması için Tosyalılar tek yürek oldu.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Kastamonu 25. Dönüm Milletvekili Adayı Zafer Nalbantoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, SGK Müdürü Soner Biçer, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Hastane Müdürü Mustafa Uzbilgin, doktorlar, hemşireler, sağlıkçılar, sivil toplum kuruluşları ve Tosya halkı demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’de Şekerci Cami İmam Hatibi Davut Acar tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan demokrasi nöbetinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar ile devam etti.

Meydanda demokrasi tutan halka hitap eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin;” Bu ihanete millet olarak dur demek için buradayız, demokrasiye sahip çıkmak için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bitti deyinceye kadar meydanlardan ayrılmıyoruz. Demokrasi nöbetine devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Emekli İmam Hatip Hüseyin Akbıyık tarafından ülkemizin birlik ve bekası için şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua yapıldı.

Duanın ardından demokrasi nöbeti mehter takımı eşliğinde devam etti.
















Editör: TE Bilisim