Geçtiğimiz ay marangozlar sanayii sitesinde meydana gelen 2.yangında yine birçok iş yeri yanarak kül olmuştu. Bu yangın sonrasında yine her yangında olduğu gibi herkes iş yerinin sigortalı olup olmadığı tedbir alınıp alınmadığı gibi birçok yorumlarda bulunmasının ardından nihayet yetkililer devreye girdiler.

Tosya Belediye Zabıtaları ve Tosya İtfaiye ekipleri bundan sonra sürekli ve düzenli olarak Tosya Marangozlar sitesinde bulunan tüm iş yerlerini tek tek gezerek hem çalıştırma ruhsatlarının olup olmadığı , vergi levhasının olup olmadığı, çalıştığı alana göre iş yerinde gerekli tedbir ve önlemi alıp almadığını kontrol edecekler.



Yapılacak olan denetimlerde noksanlığı tespit edilen iş yerlerine ve iş verenlere iş sağlığı ve iş güvenliğini sağlamaları yönünde uyarı mahiyetinde ve bu eskiklikleri 7 gün içinde gidermeleri için tebligatta bulanmaya başladılar ve bulunmaya devam edecekler.

Tebligatta bulunulan iş yerlerine yapılacak olan 2. kontrollerde belirtilen eksiklikler tamamlanmadığı tespit edildiği anda Zabıta ve İtfaiye yetkilileri tarafından iş yerine mühür vurularak kapatılacak.
Özellikle Marangozlar sanayi sitesinde boya hizmeti veren iş yerleri özel bir kontrole tabi tutularak sıkı denetimlerden geçirilecek.Marangozlar sanayii sitesinin mevcut çarpık yapılanması sonucu yanyana bitişik olan dükkanlar ve yan duvarlarına istiflenen keresteler hali hazırda büyük risk taşımakta.


Ayrıca kış mevsiminde ısınmak için atölyelerinde bulunan sobalarda içinde kimyasal ve tutkal karışımı olan malzemelerin yakımı, hem dükkanlar için tehlike arzetmekte, aynı zamanda bacalardan çıkan siyah ve yoğun duman çevredeki halkı ve itfaiye birimlerini yanıltıcı alarma geçirmektedir.

Yanyana bulunan birçok binanın yıkık harebe gibi gözüken kapıların ardında birçok kişinin kaçak ve ruhsatsız olarak çalıştığı herkesce bilinmekte. Yapılacak olan bu denetimlerde bu konularda dikkate alınarak ruhsatsız ve kaçak çalışanlara göz yumulmayacak, ve en ağır şekilde uygulamalara tabii tutulacaklar.
www.tosyahaberleri.com
(Doğan Haber Ajansı) Alaattin Keşoğlu



Editör: TE Bilisim