HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesini ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tosya Marangozlar Sanayi Sitesinin Sapaca köyüne taşınması konusunda gerekli tüm desteklerin sağlanacağını söyledi.

Tosya ziyaretinde sanayicilerle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü toplantıda söz alan Tosya Sanayi Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi'nin ilçenin üst kısmında kalan Marangozlar Sanayi Sitesinin taşınması konusunda bakanlık olarak yardım ve destek sözü verdi. Tosya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi konuşmasında'' Sayın Bakanım Dernek olarak Eski Marangozlar Sanayi sitesinin taşınması ile ilgili çalışmalar yaptık. Yalnız tespit ettiğimiz Sapaca köyü sınırları içindeki arazi Devlet Su İşlerinin Sulama Alanı Sınırları içinde kalıyor. Kastamonu milletvekilleri ile DSİ il müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde bu sorunu büyük ölçüde aştık. Fakat sizlerde bakanlık olarak bu konuda bizlere destek vermenizi talep ediyoruz. Eğer bu sorunu aşar isek Eski Marangozlar Sanayi sitesini yeni yerine taşımış oluruz'' dedi.

Bakan Faruk Özlü'' Sizlerin bu talebini değerlendirip bakanlık olarak yardımcı oluruz. Bu Sanayi yerlerinin taşınması sadece sizlerin değil birçok yerde bizden yardım istenen bir konu. Bakanlık olarak sadece taşınma değil aynı zamanda esnafımızın bu taşınma sırasında sorun yaşamaması için makinelerin taşınmasında da desteklerimiz olacak. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz' 'dedi.


Editör: TE Bilisim