Kastamonu ve ilçelerinin ekonomik durumunu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığının Genelgesi gereğince düzenlenen  Ekonomi Toplantısı, Vali Sayın Yaşar Karadeniz Başkanlığında,İl Genel Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Şehrin ekonomik aktörleri, esnaflar, iş adamları ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları, inşaat sektörü temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçaslan,Bölge ve İl müdürleri, Tosya Sanayi ve Ticaret Odası Sekreteri Necati Abacı,Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu katıldı.

Toplantıda, Tarım, Sanayi, Ormancılık ve Ahşap sektör temsilcileri tarafından birer sunum gerçekleştirildi, dilek ve önerilere yer verildi. Ayrıca Ekim 2018 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlar ve Ocak 2019 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu toplantıda yapmış olduğu değerlendirme konuşmasında ise; “ Orman bölge müdürlüğünde kesilen kerestelerin boylarının 10 santim uzun kesilmesini talep ediyoruz. Orma kereste alımı için verilen banka teminat mektubunun 7 ay vadeden 9 aya çıkarılmasını istiyoruz. Tahsis keresteni yeniden gündeme getirilip esnafa eskiden oldugu gibi ihaleye çıkmadan kereste verilmesini ayrıca dikili kesimin ya iptali yada kesim yapanların denetlenmesi ölçümlerin kontürolunün yapılmasını istiyoruz “ dedi.

Değerlendirmenin ardından ilgili birimler tarafından sorular  cevaplandırılarak, bilgi alışverişinde bulunulması  ile toplantı son buldu.

Editör: TE Bilisim