SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) Kastamonu’nun Tosya ilçesi doğumlu Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi görevine atanan ve 1 Şubat 2017 tarihinde göreve başlayan Büyükelçi Faruk Kaymakçı Güven Mektubunu AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a sundu.

Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu'na Telefon ile yaptığı görüşmede ‘’ İlk görev günümde benimle görüşme nezaketi gösteren De la Grandville ile 2007 yılındaki ikinci Brüksel görevim sırasında tanışmıştım. Ben AB Daimi Temsilciliğimizde iletişimden sorumlu iken De la Grandville Fransa'nın AB Nezdinde Daimi Temsilciliği sözcüsüydü. 10 yıl sonra meslektaşımla yolumuz yine Avrupa'da kesişti. Türkiye'yi AB'ye ve AB'yi de Türkiye'ye doğru anlatma ve aktarmanın ve Avrupa halklarımız arasında sağlıklı iletişimin öneminde mutabık kaldık’ ’dedi.

 Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı Brüksel'e gelişimin 8. gününde AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak güven mektubunu AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a sundu. Daimi Temsilci Yardımcıları Ayşe Uzer ve Burak Erdenir de kabul töreninde yer aldılar.

Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı yaptığı açıklamada ‘’AB ile ilişkilerimizin temel direğinin üyelik süreci olduğunu öte yandan mevcut ortaklık ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye hazırız. Terörle ve yasadışı göçle mücadelede, Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmasında, Türkiye-AB ilişkilerinin karşılıklı çıkarlar temelinde her alanda ilerletilmesi ve üyelik sürecimizin önünün açılması için çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz’ ’dedi.

Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı Tosya İHA Muhabir Sedat Ağacıkoğlu yaptığı görüşme sonrası tüm Tosya'lı hemşehrilerine Sevgi ve Saygılarını ilettiğini söyleyerek en kısa zamanda Tosya'yı ziyaret edeceğini ifade etti.






Editör: TE Bilisim