2014-2015 Yılı Kur’an Kurslarımızın yıl sonu etkinlikleri kapsamında her bir kursumuz tek tek veya son bir programla genel bir etkinlikle veda ettiler. Yapılan programlarda bir çok güzel faaliyetler oldu. Bu faaliyetlerden bazısı piknik şeklinde bazıları hatim merasimleri şeklinde olurken bazıları da gezi programları şeklinde oldu.

        Müftülüğümüz konferans salonunda yapılan programda ise sema gösterileri ile küçük skeçler ve Kur’an tilavetleri ve Müftümüzün konuşmaları damgasını vurdu. Katılanlardan büyük beğeni toplayan programımız ilçemizi temsil eden ve gerek ilçe merkezinde ve gerekse il dahilinde yarışmalarda derece yapan öğrencilerimize hediyeler takdim edildi.



         İlçe Müftümüz Basri BEKTAŞ yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Sizler sekiz aydır kuran ile arkadaş oldunuz. Allarımızın kelamını okumak suretiyle Allah ile konuştunuz. Sizler gayretinizi Allahtan yana ortaya koydunuz. Bu şu demektir; Allah size hem dünyada hem de ahirette mükafatını verecektir. O mükafat verenlerin en hayırlısıdır. Siz kurana bu gün olduğu gibi dünde sahip çıktınız. Kuran kursları kapatılırken siz ev hanımlarının sayesinde kurslarımız kapanmadı. Hz. Kurana siz sahip çıktınız. Bunun karşılığı cennettir. Rıza-i ilahidir.”
         Sevgili peygamberimiz buyururlar ki; “Allah bu Kur’an ile bir kavmi yükseltir. Yine Allah bu Kur’an ile bir kavmi alçaltır.” Sahabe efendimişz sormuşlar:
         Ya Rasülallah! Nasıl olur bu?
         “Bir kavim bu Kur’an-a sahip çıkmak suretiyle Allah onları yükseltir. Yine bir kavım bu Kur’an-a sahip çıkmadıkları için Allah onları alçaltır.” İşte siz Kuran sahip çıkanlarsınız Allah sizin kadrinizi yüksek eylesin.” Dedi.

Editör: TE Bilisim