Toplantıya dernek başkanı Yukarı Kayı köyü muhtarı başkan Rasim Yiğit, Kayaönü köyü muhtarı Mustafa Pamuk sekreter Hasan Guzpınar ve köy muhtarları katıldı.
Başkan Rasim Yiğit açıklamasında “köy muhtarları para veremediği için zor durumdalar. Tüm bütçe gelirlerine bakılmaksızın yüzde 10 köylere hizmet götürme birliğine para kesiliyor. Kastamonu ve ilçelerinde böyle bir uygulama yok. Daha öncede belirli para kesiliyordu. Fakat bu sene sadece bankadaki hesabımızdaki paranın yüzde 10’nu veriyorduk. Harcadığımız paraları giderleri makbuzlarıyla düşüyorduk. Kalan para 500 lira kaldıysa 50 lira veriyorduk.

               Bu sene böyle değil arkadaşın birini örnek vereyim 28 bin lira geliri olmuş 32 bin lira gideri olmuş 2800 lira isteniyor. Başka muhtar bankadan katkı payı verdiği halde yine para isteniyor. Biz bunu hem köylere hizmet götürme birliğine hem de kaymakamlığa dernek olarak gittik. Şikâyetimizi kendilerine ilettik. Biz bu paraları ödeyemiyoruz diye.



               Kaymakam Beyde kanun bu ödeyemeseniz de benim yaptırım gücüm yok. Ama içişleri bakanlığına yazıyı yazarım dedi. Daha önce yapılan toplantılarda bize öz gelirlerden bankadaki paranın yüzde 10 alınsın dedik. Muhtarlar gelen her paraya makbuz kesiyorlar. Köyün gelirleri bağışlar ve hibeler oluyor. Ne kadar gelir makbuzu kestiysek o kadar isteniyor. Ama giderler hesaplanmıyor” dedi
Editör: TE Bilisim