İlçeye bağlı köy yollarında yapılan kar temizleme çalışmalarını denetleyen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, İl genelinde olduğu gibi Tosya'da da hava sıcaklığında belirgin düşüşler yaşanması nedeniyle meydana gelen don olayları sonucunda donarak doğa harikası bir görüntü sergileyen ve  yaz aylarında 5 bin 500 bağın sulamasında kullanılan Kösen sulama göledinde,K.H.G. Birliği Müdürü Recep Keçeci ile birlikte  incelemelerde bulundu.



Devamlı yaptığı köy ziyaretlerinde, güzel ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Tosya’nın her köşesinde ayrı bir güzelliğe şahit olduğunu ifade eden Kaymakam Türköz,Yaz aylalarında harika manzarasından etkilendiği köylerin, kış aylarında başka bir güzelliğe kavuştuğunu belirterek,’’Yaz ve kış aylarında vatandaşlarımızı yaşam alanlarında ziyaret ederek istek ve sorunlarını dinliyorum. Bu ziyaretlerimiz esnasında ise,bir çok güzelliği bünyesinde barındıran manzaralara şahit oluyoruz. Bu güzellikler ise, kış aylarında başka bir doğa harikası güzelliğe kavuşuyor.Tüm vatandaşlarımıza bu güzellikleri görmelerini tavsiye ederim’’dedi.



Aşağıberçin Köyü Muhtarı Celal Bayar yaptığı açıklamada ise,’’Bu sene kış çok sert geçiyor. Her yıl Ocak ayının başında  gölün yüzeyi buz tutardı. Nisan ayının başlarında ise buz tamamen çözülürdü. Ancak gölün yüzeyi bu yıl çok daha erken dondu. Geçtiğimiz yıl bu zaman yeni yeni kar başlar ve bu kadar soğuk olmazı. Bu yıl ise havaların çok soğuk geçmesi nedeniyle, göl tamamen buzla kaplandı ve bu harika görüntüye kavuştu'' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim