5393 sayılı Belediyeler Kanunun 76. maddesi uyarınca sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kent oluşturma amacı ile kent sorunlarını ele almak, yerel yönetimlere ve karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, kentin kalkınma, gelişme ve eylem planlarını hazırlamak, bu planların hayata geçirilmesini sağlayacak önerilerde bulunmak, yerel demokrasinin gelişim ve yerleşimine katkıda bulunmak için çalışan TOSYA KENT KONSEYİ 02 Haziran 2009 Salı günü saat 13:30’ de  Müftülük Binası Konferans Salonunda yapılan olağan Genel Kurul Toplantısı ile kuruldu.

Yukarıda yazılı olan satırlar Tosya Belediyesi  Web sitesi Kent Konseyi bölümünden alınmıştır.o tarih de ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için kurulan Kent Konseyi şu anki durumu ve faaliyeti vede sessizliği ilçe halkında soru işareti oluşturmaktadır.. Manşet Haberimizden de anlaşılacağı gibi 2009 yılında kurulan  Tosya Kent Konseyi  bu tarih den itibaren bir daha toplanmamış o tarih de teşekkül eden Asil üyeler ve oluşturulan komisyonlar halen görevlerine devam etmektedir. İşin ilginç yanı o tarih de seçilen Asil üyelerden ve Oluşturulan Komisyonda bulunan veya görevlendirilen kişiler bir nedenle ilçemizden ayrılmış olmalarına rağmen halen üye veya  komisyon görevlisi oldukları görülmektedir.

Tosya Kent Konseyi nin çalışmaları hakkında basına bilgilendirme yapılmaz iken Tosya Belediye web sitesinden anladığımız kadar Tosya Kent Konseyi bir daha toplanmamış veya toplantı sona ermemiştir.

Editör: TE Bilisim