Tosya Kaymakamlığı,ilçeye bağlı,Kuşçular,Çaybaşı, Ahmetoğlu,Yenidoğan,Kargın,Çukur ve Ermelik,köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 16 aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtası ile  ev yapıyor.


Orhan K. ve ailesi için  Çaybaşı köyüne, Tosya Kaymakamlığı S.Y.D.Vakfı tarafından yaptırılan ev inşaatını yerinde inceleyen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, çalışmalar hakkında S.Y.D. Vakfı  Müdürü Recep Keçeci'den bilgiler aldı.



Çalışmalar ile ilgili bir  açıklama yapan Tosya Kaymakamı Mehmet  Türköz,'Tosya Kaymakamlığı S.Y.D.Vakfı tarafından ilçemiz ve köylerimizde ikamet eden, fakir ve yardıma muhtaç ailelerden evsiz olanlar tespit edildi. Tespit edilen aileler içerisinde maddi durumu iyi olmayan ve  evleri olmayan veya oturulamaz derecede kötü olan 16 aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün onayladığı projeler kapsamında, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ev yapılmasına karar verildi.  Bu kapsamda, Devletimizin imkan ve ödenekleri  ile ilçemize bağlı Kuşçular, Çaybaşı, Ahmetoğlu, Yenidoğan,Kargın,Çukur ve Ermelik köylerinde  ikamet eden ihtiyaç sahibi 16 aile için ev yapım inşaatına başlandı'dedi.

16 evin toplam proje bedelinin   400 bin  lira olduğunu belirten Kaymakam Türköz,Devletin sıcak ve şefkatli elini ihtiyaç sahibi vatandaşlara her zaman uzatacaklarını ifade ederek,'Bu çalışmaların aynı zamanda, sosyal devlet anlayışının önemli bir göstergesi olduğuna inanıyorum'diye konuştu.

Türköz,'İhtiyaç sahibi aileler için yaptırılan bu güzel evler, inşallah kış aylarından önce tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek'dedi.


Editör: TE Bilisim