1 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır Malatya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanırken Tosya Kaymakamlığına Maçka Kaymakamı atandı.
İçişleri Bakanlığı kaymakamlar ve valiler kararnamesi Resmi Gazetede yayınlandı. Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile 616 mülki idare amirinin görev yeri değişti. 12 mülki idare amirinin İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yerleri değişti.
Resmi Gazetede yayınlanan kararnameye göre ilçemizde  Tosya Kaymakamı olarak görev yapan Yusuf Cıbır Malatya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.
Tosya Kaymakamlığı’nın boşalması ile yerine Trabzon Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin atandı.

YUSUF CIBIR :

1975 yılında Sinop İli, Boyabat İlçesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Boyabat İlçesi’nde tamamlayan Yusuf CIBIR, daha sonra yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 2000 yılında Ardahan Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Kaymakam Yusuf CIBIR; Trabzon-Dernekpazarı ve Ordu-Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.
 
47. Dönem Milli Güvenlik Akademisi kursuna katıldı. Londra’da 6,5 ay yabancı dil eğitimi aldı. Kaymakam Yusuf CIBIR, sırasıyla; Konya-Yalıhöyük, Tunceli-Ovacık, Elazığ-Kovancılar, Ordu-Korgan, Muğla-Kavaklıdere, Manisa-Kula ve Balıkesir-Savaştepe ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.
 
03 Eylül 2014 tarihli ve 29108 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, İçişleri Bakanlığı’nın 2014/1032 sayılı Kararnamesi ile Tosya Kaymakamlığı’na atandı. Sınıf Öğretmeni Zehra Hanım ile evli olup, 1 çocuk babasıdır.


Editör: TE Bilisim