Türköz, Tosya Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Kantinleri Denetleme Komisyonu'nun, ilçedeki okullarda program dahilinde belli aralıklarla yaptıkları kantin denetimlerine katılarak, satılan ürünleri ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Denetimler sırasında gazetecilere açıklama yapan Türköz, öğrencilerin temiz ve sağlıklı beslenmesinin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, ilçede faaliyet gösteren eğitim kurumlarında bulunan kantinleri tek tek kontrol ettiklerini söyledi.

Kantinlerde herhangi bir aksaklık görülürse uyarıda bulunarak bu eksikliklerin en kısa sürede giderilmesini istediklerini aktaran Türköz, şöyle konuştu:

''Çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra okulda yiyeceklerinin satıldığı kantinleri de çok önemsiyoruz. Okul kantinlerinde satılması uygun görülmeyen gazlı içecekler ile cips gibi yüksek yağ oranıiçeren ve besin değeri olmayan ürünlerin satışı ile yiyeceklerin son kullanma tarihleri gibi önemli konularda denetimler yapıyoruz. Bu kapsamda, çocuklarımızın sağlıklı yiyecekleri tüketmeleri konusunda, kantinci arkadaşlara gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı teşekkür ediyorum.''

Editör: TE Bilisim