KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kaymakamı Deniz Pişkin’in ‘Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın’ sloganı ile kitap okuma projesinin en zor ayağı olarak ifade ettiği kahvehanelerde vatandaşlarla kitap okumaya başladı.

Kaymakam Deniz Pişkin’in ‘Okuyan Tosya Hayalim Var’ sloganıyla yaklaşık bir ay önce başlattığı Kitap okuma seferberliğinin kendi ifadesi ile en zor ayağı olan kahvehanelerde kitap okumaya start verdi.

 ‘’ KAHVEHANELERİ YAKINDA KIRAATHANEYE DÖNDÜRECEĞİZ’’

Proje hakkında kısa açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin; “Kısa bir zaman önce ilçe genelinde başlatmış olduğumuz Kütüphanesiz okul kitapsız öğrenci kalmasın kampanyası çerçevesinde sadece sabahları okuma saatlerine okullara uğrayarak değil akşamları ve gündüzleri kahvehanelere giderek oralarda vatandaşlarımız la kitap okuyacağız demiştik. Bu gün bunun ilk olarak ilçenin en büyük kahvehanesinde başlattık. Kahvehaneye girdiğimiz zaman vatandaşlarımız önce yadırgasa da daha sonra oyunlarını bırakarak bizlerle 15 dakika kitap okudu. Bildiğiniz gibi kahvehaneler özünde kıraathane bizler tekrar özüne döndüreceğiz” dedi.

Kaymakam Deniz Pişkin’e destek veren vatandaşlar ‘’ Bizler Kaymakam beyin okullara giderek Kitap okuma kampanyasını basından okuyarak takip ediyorduk. Fakat Kaymakam beyin Kahvehanemiz gelerek bizleri de bu kampanyaya katılmaya teşvik etmesi bizleri çok mutlu etti. Bizler kahvehanelerde okuma köşelerinin kurularak buralarda diğer zamanlarımızda kitap okumak isteriz. Kaymakam Deniz Pişkin’in okuma kampanyasına destek veriyoruz’’ dediler.

Kaymakam Deniz Pişkin’in Kahvehane ziyaretine; Jandarma Komutanı Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder katıldı.

  (SDA-







Editör: TE Bilisim