HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçe Kaymakamı Deniz Pişkin gazetecilerle yaptığı kısa değerlendirmede son 1 ay içinde ilçede yaşanan olayları değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 ‘’DAĞÇATAĞI KÖYÜ YANGINI SONRASI DEVLET OLARAK TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETTİK’’
Kaymakam Pişkin Dağçatağı köyündeki yangın sonrası yaptığı değerlendirmede ‘’İlçemize bağlı Dağçatağı köyünde meydana gelen yangında ne yazık ki 5 ev yandı. Tosya Belediyesi ve Orman işletmesine bağlı yangın söndürme ekipleri zamanında yangına müdahale ederek yangının köyün iç kısımlarına sıçramadan söndürdü. Be yangının olduğu gün ilçede değildim. Fakat gece yarısı yangın haberini alarak tüm yetkililerden durum hakkında sürekli bilgi aldım. İlçeye geldikten sonra Dağçatağı köyüne giderek yangında evleri yanan vatandaşlarımız ziyaret ettim ve geçmiş olsun dileklerimi ve üzüntümü ifade ettim. Devlet olarak mağdur olan vatandaşlarımıza Kızılay ve diğer kurumlarla irtibata geçerek bu zor günlerinde yanlarında olacağız’’ dedi.
‘’ YAĞMUR VE FIRTANA 15 DAKİKADA İLÇEYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ’’
Kaymakam Pişkin ilçede yaşanan yağmur ve fırtına afeti sonrası yaptığı açıklamada ‘’ Geçtiğimiz hafta bildiğiniz gibi akşam saatlerinde aniden meydana gelen yağmur ve fırtına korku ve paniğe neden oldu. Fırtına sonrası Belediye başkanımız Kazım Şahin ile yaptığımız incelemelerde ilçenin bazı noktalarında çatıların uçtuğu, yollarda derin çukurlar oluştuğu ve de yıldırım düşmesi sonrası bir kavak ağacının yandığını gözlemledik. Hatta bir alışveriş merkezinin çatısının uçması sonrası yakınlarda bulunan 7 katlı bir binanın 6. Katına çatıdan uçan kereste ve tuğlaların girmesi sonucu dairede büyük hasar meydana geldiği bu hasar sonrası apartman önünde park halinde bulunan araçlarında kullanılmaz duruma geldiğini gördük. Durumu acil olarak Kastamonu Afat müdürlüğüne rapor ettik. Daha sonra kaymakamlık ve belediyemiz ait personel ve iş makineleri ile fırtına sonrası ilçede meydana gelen hasar tespiti ve temizliğini başlattık. Fırtına sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza devlet ve belediye olarak desteğimiz devam edecektir’’ dedi.
‘’ÇELTİK ÜRETİCİLERİNİN BU SENE YAŞADIĞI SU SORUNUN ÇÖZMEK İÇİN BU GÜNDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK’’
Kaymakam Deniz Pişkin geçtiğimiz günlerde Devrez çayında yaşanan susuzluk sonrası çeltik üreticisinin yaşadığı sıkıntılı günlerin yağan yağmurlar sonrası atlatıldığını söyleyerek değerlendirmede bulundu.’’ Bildiğiniz gibi yaklaşık 20 gün önce havaların aşırı ısınması nedeni ile devrez çayında su yok denecek kadar azaldı. Bu gibi durumlarda geçtiğimiz yıllarda Çankırı ili sınırları içinde bulunan baraj suyunun alt kapakları açılarak Tosya’ya sur verilirdi. Fakat bu yıl Çankırı içme suyu nu sağlayan bu barajın kapakları açılmadı. Durum böyle olunca Çeltik üreticisi köylü vatandaşlarımız ektikleri ürünlerin kuruması tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Sizlerde vatandaşımızın bu sıkıntılı ve mağduriyet yaşadığı günlerde yaptığınız haberlerle konuyu ulusal basına taşıyarak onların sesi oldunuz. Biz idarecilerde sorunu çözümü aşamasında Çankırı ili kurum ve yetkililerle sürekli irtibata geçerek sorunun çözümü konusunda çalışmalar yaptık. İnşallah önümüzdeki yıllarda aynı su sorununu yaşamamak için şimdiden ilçedeki kurum ve idarecilerle gerekli çalışmaları şimdiden başlatıp o günler geldiğinde çiftçimiz bu su sorununu tekrar yaşatmak istemiyoruz’’ dedi.

Kaymakam Deniz Pişkin son olarak yaptığı açıklamada ilçede Kaymakamlık olarak önemli çalışmaların altına imza attıklarını ilçe merkezde ve köylerimizde sürekli ziyaretlerde bulunduğunu söyleyerek önemli bir tespitte bulundu.'' Vatandaşlarımıza yaptığım ziyaretlerde özellikle şu dikkatimi çekti  bizin insanımız karşılaştıkları sorunlarda kendi arasında hep söyleniyor fakat nedense sorun çözecek olan idare ve mercilere söylemiyor.Böyle oluncada sorunların ilgili yetkililere ulaşması ve çözün bulması gecikiyor'' dedi.   
  (SDA-

Editör: TE Bilisim