Tosya-Kastamonu yolu 22 km bulunan İş Makinesinin 2 aydır yol kenarında terk edilmiş durumda bekletilmesi vatandaşlar dikkatini çekiyor. Son günlerde ilçe merkezinde ve Tosya-Kastamonu yolunda yağan kar yağışı sonrası yollarda yer yer kapanmalar meydana geldi. Karayolları ekipleri özellikle Tosya-Kastamonu yol güzergahinda sürekli çalışma yaparak yolun trafiğe kapanmasını engelledi.

Fakat son günlerde Tosya-Kastamonu yolunda kendi haline terk edilmiş İş Makinesi ('Greyder ) durumu vatandaşların dikkatini çekerek merak uyandırmaya devam ediyor. Resmi veya Özel bir iş makinesi olup olmadığı bilinmeyen İş Makinesinin ne sebeple yol kenarında karın altında bekletildiği bilinmemekte.

İddialara göre Kar temizleme çalışmaları sırasında arıza yapan iş makinesi bulunduğu yerde tamirat yapılamadığı için çekiciye yüklenerek kademe merkezine taşınacağı ifade edilmekte. Durum hakkında fikir yürüten bazı vatandaşlar ''yazık değilmi bu iş makinesine karın altında kaderine terk edilmiş şekilde yaklaşık 60 gündür burada bekletiliyor. Bizler başına bir iş gelmesinden korkuyoruz. Belki şu an için trafiğe engel bir durumu yok fakat her an için kazaya neden olablilrde. Tam vraj dönüşünde kör bir noktada bulunmakta''diye konuştular.

Editör: TE Bilisim