Özellikle Tosya-Kastamonu yolunda ağır yük taşımacılığı yapan Tır ve Kamyonlar aniden yağan kar yağışı ve buzlanması ile araçların yoldan çıkmalarına ve trafiği aksatmalarına neden oluyor.

Tosya’nın kanayan yarası haline gelen ve yıllardır çözüm bulunamayan Kastamonu yolu  kış aylarında vilayete hastalık veya başka nedenlerden dolayı gitmekte olan vatandaşları isyan ettirir noktasına getirdi.

Tosya – Bürnük köyü arası yolun  dik rampalı ve virajlı  ve rakım olarak ta kış aylarında aşırı soğuk olması yolda buzlanmaya neden oluyor. Hemen hemen her yıl  kış aylarında maddi ve manevi trafik kazalarının meydana gelmesi  hem ülke ekonomisine hem de meydana gelen kazalardan ve yolun olumsuz şartlarından dolayı şoför ve yolcuları olumsuz etkiliyor.  


15.Mart 2012 tarihinde aniden bastıran kar yağışı ve tipi birçok aracın yolda kalmasına neden oldu normal bir durumda 70 km yolculuk 1 saat de tamamlanır iken bugün yolculuk 2 ile 2,5saatde korkulu ve stresli bir yolculuğa dönüştü.

Hava şartlarının birkaç gün bu şekilde devam edeceğini söyleyen uzmanlar  Tosya-Kastamonu arasında yolculuk edecek vatandaşların ve araç şoförlerinin  vasıtalarında her türlü tedbiri alarak trafiğe çıkmaları tavsiye ediliyor.

Editör: TE Bilisim