SEDAT AĞACIKOĞLU
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesivKarabey Köyü’nde yapılacak olan Kur’an Kursu’nun temeli  törenle atıldı.
Temel atma törenine Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,CHP Milletvekili Aday Adayı Hasan Şen, Karabey Köyü Muhtarı Bekir Yazanlar, davetliler ve Karabey Köyü sakinleri katıldı.

İki tane camisi olan 200 hanelik Karabey Köy’ünde Kur’an Kursu yapmak için kolları sıvayan köy sakinleri ilk olarak kurs için köyün içinde bir arsa temin etti. Çalışmalara hız veren başta Köy Muhtarı Bekir Yazanlar ve köy sakinleri kendi imkanları ile Kur’an Kursu inşaatına başladı. 

  

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Basri Bektaş; “Cenabı Hak ve meleklerinin şahit olduğu Kur’an’a sahip çıkana Allah da  sahip çıkacaktır. Bu şahitliği Cenabı hak melekleriyle kayıt altına alır inşallah. Biz Kur’an kursu ve hayır hizmetlerinin temelini atmak üzere burada bulunuyoruz. Başta Sayın Kaymakamımız, sayın Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, diğer daire amirlerimiz ve sorumlu kişilerden buradaki halkımızdan hepinizin şahitlik ettiği ve inşallah da ahrette ve dünyadayken de yüzümüzü ak edecek bu güzel hayır hizmetinin temelinde oldukları için bütün katılımcılara da Allah razı olsun diyor İlçe Müftülüğü olarak teşekkürlerimi arz ediyorum.
Yapılan basit bir temel atma töreni değildir. Bununla beraber bir vatandaş 2 kuruşu varda 1 kuruşunu hayra tasadduk ederse malının yarısını vermiş olur, 1 kuruşu varda 1 kuruşunu vermiş olursa malının tamamını vermiş olur. Dolayısıyla azı çoğu yok. Siz gönüllü insanların başta devlet büyüklerimizin katkıları ile inşa edilecek olan Kur’an Kursu biliyoruz ve arzu ediyoruz ki kıyamete kadar bizim amel defterimizi açık bıraksın” dedi.



İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından yapılan duanın ardından Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Belediye Başkanı tarafından butona basılarak Karabey Köyü Kur’an Kursu’nun temeli atıldı. Misafirlerle tek tek ilgilenen Karabey Köyü Muhtarı Bekir Yazanlar katılımcılara teşekkür etti. 
Temel atma töreninin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.





Editör: TE Bilisim