HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi Karabey Jandarma Karakolu Personelinin dikkati karayolunda araba çarpması sonucu yaralanan 7 yavrusu olan anne köpeğin hayatını kurtardı.

D-100 Karayolu üzerindeki Karabey Jandarma Karakolu civarında 7 yavrusuna bakan anne köpek, yoldan geçen bir otomobilin çarpması sonucunda yaralandı. Yaralı anne köpeği ve yavrularını yol kenarına alan Karabey Jandarma Karakolu personeli, Tosya İlçe Acil Müdahale ekiplerine haber verdi.

Olay yerine intikal eden acil müdahale ekiplerince, yaralı köpek ve yavruları Kastamonu Belediyesi Geçici Bakımevine nakledildi.

Barınak yetkililerine hayvanları teslim eden ekipte yer alan DKMP Tosya Şefi Derya Kayacı; ‘’Jandarma tarafından ihbarı aldığımız an olay yerine intikal ettik. Anne köpek ile yavrularda beslenebilmeleri ve bakıma ihtiyaçları olması sebebiyle bakım evine nakletmek üzere aracımıza aldık. Anne köpeğin ön ve arka ayaklarında kırıklar olduğu tespit edildi. Tedavi süresince bakım evinde misafir edilecekler, tedaviden sonra şayet sahiplendirilemezlerse alındığı ortama bırakılacaklar. Kazaya sebep olan araç tespit edilemediğinden idari işlem yapılamamıştır.’’ dedi.

(SDA-








Editör: TE Bilisim