Türk kızılayı kan merkezinden gelen tır, Tosya Cumhuriyet meydanında Cuma günü saat 10.00 ile 20.00 arası vatandaşlardan kan topladı.


Gönüllü kan vermek isteyenler vatandaşlar önce form doldurdular. Doldurulan formlara göre pozitif yada negatif olarak ayrılan bağışçılara, kan verme işlemi sonrası kek ve soda ikram edildi. Vatandaşlar ile birlikte Kaymakam Türköz'de kan bağışında bulundu.

Tosya Meslek Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencileride kan bağışına destek amacıyla kan bağışında bulundular. Gündüz saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden kan başığında toplamda 168 ünite kan toplandı.

168 Ünite kan'dan;
156'sı erkek
12'si bayan
21 adet başvuruda uygunsuz olduğu için reddedildi.

Geçtiğimiz dönemde de Tosya'da yapılan kan bağışında Tosya Ankara bölgesinde en çok kan veren ilçe olarak öne çıkmıştı. Son yapılan bağışlarda da Tosya'lı vatandaşlar duyarlılıklarını göstererek Tosya yine Ankara/Çankırı bölge genelinde en çok kan var yerleşim birimi oldu.

Türk kızılayı 2012 yılı içerisinde Tosya'da 4. kez kan alım kampanyası yaptı. Yetkililer Tosya'lı vatandaşlara duyarlılıklarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek, Kan Bağış Tırı ilçeden ayrıldı.

Alaattin Keşoğlu - DHA

Editör: TE Bilisim