Tosya'da 7 gün 24 saat halka İtfaiye alanında hizmet veren ateş savaşçıları, çocuklara sevecen bir tavırla yaklaşırken çikolata ikramında bulundular.

İtfaiye personeli çocuklara herhangi bir yangın, doğal afette nelere dikkat etmesi gerektiğini, itfaiyenin ne işe yaradığını, sadece yangına değil bunu yanında deprem, sel, afetler, trafik kazalarında da görev aldıklarını anlattı.

İtfaiye erleri çocuklara ateşe yaklaşmamaları, çakmak, kibritle oynamamaları ve sobalara yaklaşmamaları gerektiğini öğretti.


Çocukların görsel eğitimle daha çabuk kavrayabileceği ve bu heyecanı pratikte yaşamalarının daha öğretici olduğuna değinen İtfaiye Müdürü Ali Sait AYDIN "Çocuklarımızla beraber olduğumuz zaman olabildiğince sevecen yaklaşmaya çalışıyoruz. Yaklaşımımızla onlara kurumumuzu sevdirmeye ve öğretmeye çalışıyoruz. Çünkü öğrenmeye çok müsait bir yaştalar.

Ne denirse akıllarında kalır ve ileride iyi bir iz bırakır. Zaten çocukları çok seviyoruz. Bu ziyaretlerle çok mutlu oluyoruz. Hem onlara yaptığımız işi anlatıyoruz hem de güzel vakit geçirip doyasıya eğleniyorlar. Burada bu heyecanı yaşayan bir çocuk inanıyorum ki kolay kolay bu günü unutamaz. O açıdan çok yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim