Kış mevsiminin uzun sürmesi ile birlikte çalışmalarının da orantılı olarak uzun sürdüğünü söyleyen ve tünelin yapımını üstlenen Şirket Yetkilileri tünelin ortalama 2 ay gibi bir süre sonra Karayollarına teslim edileceğinin müjdesini verdi. Çift yönlü olarak çalışılan tünelin üst yarısı 72 günde açıldı. Üst yarısının açılması için son atılan dinamitin ateşlemesi Çorum Alay Komutanı tarafından yapıldı. Şuan tünelde ortalama 30 gün sürecek alt kısmın çalışmaları yapılıyor.


Tünelin içerisinden gidiş ve geliş olmak üzere 2 şerit yol geçecek. Yolun yapımına devam eden Şirket çalışanlarından ise, tünelin giriş ve çıkışındaki yolun alt yapı çalışmalarını tamamlandıklarını ve şuanda asfalt dökümü için zemin hazırlığı yaptıklarını söyledi.


İskilip – Tosya Karayolu üzerindeki İskilip’e bağlı köylere gidip gelenlerin en çok şikayetçi olduğu bir durum ise, yeni yapılan yola atılan asfaltın birkaç ay sonra kalktığı ve yolda çukurlar oluştuğu konusu. Bu konuda yol çalışmalarını yapan mühendisler tarafından yapılan açıklamada; asfaltın atılması için yaz mevsiminin en sıcak ayları tercih edilmesi gerektiğini ancak yolun bitiş ayının sonbahara denk gelmesinden dolayı halkında sıkıntı yaşamamaları için asfaltın erken atıldığı dile getirdiler. Yolun tamamının bitmesi halinde tüm yolun asfaltının tekrar gözden geçirilip onarılacağını da belirtildi.


Çalışmaların devam ettiği İskilip – Tosya Karayolu’nun ilk 13 kilometresinin bitirilip karayollarına teslim tarihi 2013 yılının sonlarına doğru olduğu bildirildi. Ancak şirket çalışanları bu tarihten önce yolu bitirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Tünel ise ortalama 2 ay sonra tamamen bitecek, tünelin giriş ve çıkış yollarının alt yapı ve asfalt çalışmaları da bittikten sonra tünelin hizmete girip girmeyeceği konusunda karayollarının kararı beklenecek.

Editör: TE Bilisim