Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Yangın 29.08.2012 Çarşamba akşamı saat 18,30 sıralarında meydana geldi.Yangının çıkış nedeni akşam saatlerinde havaların serinlemesi ile evde yakılan sobanın yeni yapılan bacadan kıvılcım sıçraması ile çatının alışması sonucu  çıktığı belirlendi.

Ev sahibi Adem Tantanoğlu yangınla ilgili olarak www.tosyahaberleri.com yaptığı açıklamada  ‘’Akşam saatlerinde eşi ve iki çocuğu ile evde oturduklarını daha sonra komşularının geldiğini ve gelen misafirleri ile sohbet eder iken yanan sobanın bacasından duman ve ateş çıktığını fark ettiklerini söyleyerek hemen evden dışarı çıktıklarını ve canlarını zor kurtardıklarını ‘’söyledi.

Yaklaşık 1 saat süren yangını ilk önce Karadere  Orman İşletmesine ait Yangın söndürme araçlarının müdahale ettiği daha sonra Tosya Belediyesi itfaiye araçlarının ve Tosya Orman İşletmesine ait yangın söndürme araçlarının yangına müdahale ettiği ve yangının köyde bulunan diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Gece geç saatlere kadar itfaiye ekiplerinin Yangın yeri ve çevresinde soğutma çalışmaları devam etti.


Editör: TE Bilisim