Tosya-Tur firması ve bir kısım esnaf tarafından işletmeciliği yapılan dükkanlar yaklaşık 5 yıl önce terk edilmesiyle boşalan dükkanlar metruk alana dönüştü. Dükkanların duvarların yıkılmaya başlaması ve yeterli ışıklandırma olmaması sonrası geceleri vatandaşlar için tehlikeli nokta haline geldi. Bay ve Bayan tuvaletlerinde yaşanan pislikler ve duvar yazıları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken yazılar ilçe için ayrı bir utanç durumu oluşturuyor.

Yetkililer tarafından her defasında bu alanla ilgili çeşitli söylemler ve projeleri üretsede aradan geçen 5 yıl içinde hiçbir çalışma yapılmamasına vatandaşlar bir anlam veremiyor.

Çevredeki esnaflar bu duruma sessiz kalmayarak ‘’ Bu alan gözlerden uzak bir yer değil her zaman yetkililerin ve vatandaşların yolu üzerinde bir nokta. Burada her Allah’ın günü bayanlar ve öğrenciler geçmekte. İnanın geçerken yaşadıkları korku ve tedirginliği biz gözlerimizle görüyor ve şahit oluyoruz. Eğer bir gün burada istenmeyen bir olay yaşanır ise bunun sorumlusu kim olur. İlçemize gelen misafirler ister istemez bu alana geliyor ve bu pisliği görüyor. Biz yaşadığımız bu utançla kimseye bir açıklama yapamıyoruz’’dediler.

Editör: TE Bilisim