Kastamonu’nun Tosya İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı.

 İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan yangın tatbikatına Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, emniyet personeli, İtfaiye Müdürü Sait Aydın ve itfaiyeciler katıldı.

İtfaiye Müdürü tarafından yangın tüpünün kullanımı ve yangına müdahale konusunda bilgi verilmesinin ardından bahçeye getirilen kazan ateşlendi.

Yangın tüpü itfaiyeciler tarafından kullanılarak ateş söndürüldü, yangın tüpünün kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Yangın tüpünün kullanılmasının gösterilmesinin ardından LPG tüpü yangınına nasıl müdahale yapıldığını göstermek için bahçeye getirilen mutfak tüpünün düğmesi açılarak ateşlendi.  Gazın ateş almasıyla birlikte yanmaya başlayan mutfak tüpünün üzeri battaniye ile örtüldü. Havasız kalan ateş battaniyenin örtülmesinin ardından söndü. Tatbikatta olası bir LPG tüpü yangınında üzerinin battaniye vb. eşyalarla kapatıldığında yangının söndürülebileceğine dikkat çekildi.  

Araç yangınlarında LPG tüplerinin çok tehlikeli olduğuna vurgu yapılan tatbikatta itfaiye müdürü tarafından olası bir LPG li araç yangınında ilk müdahalenin tehlikeyi önleyebileceği söylendi.

Bu tür tatbikatların önemli olduğunu dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt katkılarından dolayı İtfaiye Müdürü Sait Aydın ve itfaiye personeline teşekkür etti.










Editör: TE Bilisim