HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Kastamonu´nun Tosya İlçesinde Depreme dayanıksız olması nedeni ile 2017 yılında yıkımı gerçekleşen Hükümet Konağının yeri ve yapımı konusunda belirsizlik yaşanıyor.

Cumhuriyet Meydanında yer alan 1970’li yıllarda yapılan ve 2017 yılında yıkımı gerçekleşen Hükümet Konağı hakkında ilçe yetkilileri yaptığı açıklamada ‘’ Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının geçici olarak taşınmasının ardından yıkım işlemleri de hızlıca başlanacak ve hükümet konağının yapımına da ihale sonrası hızlıca başlanacak olup, 8 bin m2 alanda inşa edilecek olan Hükümet Konağı ilçemiz mimarisine değer katacak” demişti.

Yapılan açıklamalar sonrasında sabırsızlıkla beklenen yeni ‘’ Hükümet Konağı ‘’ projesi ve maket resimleri basın yolu ile yetkililer tarafından tanıtımı gerçekleştirilmişti. Fakat aradan geçen 2 yıl süre içinde Hükümet Konağı projesinde bilinmeyen bir nedenle gecikme meydana geldi. Projenin gecikmesi sonrası Hükümet Konağı yeri ile ilgili çeşitli söylentiler halk arasında konuşulmaya başlandı. Kimi zaman yıkılan Hükümet Konağının yerinin açık otopark yeri olacağı kimi zamanda Şelaleli Park yapılacağı söylentileri konuşuldu.

Tam bu tartışmaların ve belirsizliğin yaşandığı bu günlerde sosyal medyada 1970 li yıllara ait bir fotoğraf paylaşıldı. Belediye Başkanı Mehmet Erkaragülle zamanında inşaatına başlanan Hükümet Konağının o gün ki siyah beyaz fotoğrafı ile 2019 yılında çekilen Hükümet Konağı yerinin nostaljik hatırası Tosya’nın değişimi konusunda ne derece gelişim ve ilerleme olduğu yönünde iz bırakıyor.

Foto Kaynak: Siyah Beyaz Tosya Sayfası

Editör: TE Bilisim