Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Avrupa Birliği Başkanlığında gerçekleşen ziyarete Tosya Heyetinden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Meclis Üyeleri Tekin Süzük, Rahman Çalıkuşugil, Sadık Değer, Belediye Kültür Müdürü İbrahim Tabakoğlu ile gazeteciler Sedat Ağacıkoğlu ve Serhat Ağacıkoğlu katıldı.

Tosya Heyetini Avrupa Birliği Başkanlığı kapısında karşılayan Hemşerimiz Faruk Kaymakçı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘’ Tosya için elimi taşın altına koymaya ve hizmete hazırım ‘’dedi.

‘’Belediye Başkanımız genç ve dinamik Tosya için büyük avantaj’’

Tosya heyeti ve başkanımızın bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Aslın da benim Tosya’ya gelerek başkanımızı makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı tebrik edip hayırlı olsun ziyaretinden bulunmam gerekirdi. Fakat görevimizi yoğunluğu ve sürekli yurt dışında bulunmam nedeni ile bu ziyareti gerçekleştiremedim. Şu an Devletimizin vermiş olduğu 9 ayrı görevin sorumluğu ve Başkanlığını yapmaktayım. Belediye Başkanımız ile yaklaşık 3 ay önce telefonda görüşüp tebrik etmiştim. Bugün ise sağ olsunlar Tosya heyeti ile ziyarete geldiler. Başkanımız genç ve dinamik bu Tosya’ya hizmet alanında büyük avantajlar sağlayacaktır’ ’dedi.

‘’ Ben Tosya’nın Ekmeğini yedim Hizmet için Başkanımızı her konuda desteklerim’’

Ben Tosya’nın ekmeğini yedim suyunu içtim memleketime hizmet için elimden geleni yaparım. Tosya Lisesi mezunuyum. Okul yıllarında dostum Sedat ile birlikte Hentbol takımında birlikte oynadık. Tosya’da çok güzel anılarım ve dostlarım var, bunları nasıl unutabilirim. Başkan Volkan Kavaklıgil Tosya için çok güzel projeler le geldi. Bunların içinde Devlet destekli ve Avrupa birliği destekli çalışmalar ve projeler var. Projelerin yatırıma dönüşmesi yönünde başkan ile koordineli bir şekilde çalışma yapacağız’ ’dedi.

‘’Avrupa Birliği Projeleri Konusunda Tosya’ya Uzman bir Heyet göndereceğim’’

Tosya Belediyesi ve Sivil Toplum kuruluşlarının yer alacağı aynı zamanda ilçede görev yapan eğitimcilerinde katılacağı bir toplantıda proje uzmanlarımız tarafından bilgilendirme toplatışı ve seminer düzenlenecek. Burada Avrupa Birliğinin projeleri ve destekleri konusunda detaylı bir sunum yapılacak. Tosya Belediyesinin hazırlayacağı projeler yerinde incelenerek gerekli katkılar sağlanacak. Ekmeğini yediğim ilçeme bu anlamda pozitif ayrımcılık yapmam benim en doğal hakkım’ ’dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Dış İşleri Bakan Yardımcısı hemşerimiz Faruk Kaymakcı’ya Tosya Heyetine göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Teşekkür ederek ‘’ Sizler şu an bizlerin ve Tosya halkının en önemli değeri ve gururusunuz’’ diyerek sözlerine şöyle devam etti.

‘’Sizlerin Tosya Halkına Hizmet noktasında bizlerin yanında olmanız bizim için büyük kazanç’’

Sayın bakanımız ve hemşerimiz Faruk bey’in şahsıma ve Tosya heyetine göstermiş olduğu bu sıcak ve samimi karşılama ve istişareden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bakanımıza ilçemizin son durumu hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yaparak önümüzdeki süreçte planladığımız projeler konusunda bilgi verdik. Bakanımız toplantıya Avrupa Birliği uzmanları ve danışmanlarını çağırarak bizim projelerimizle ilgili detaylı bir fikir alışverişinde bulunmamızı sağladı. Ben inanıyorum ki sayın bakanımızın da desteği ile ilçemizde önemli çalışmalar yapacağız.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonrasında Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Dış İşleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi hemşerimiz Faruk Kaymakçıya günün anısına yöresel ürünlerden oluşan hediye takdim etti. Ayrıca Belediye Başkanı Volkan özel olarak yaptırdığı ve üstünde Bakan Yardımcımızın adının yazılı olduğu bir bıçkı ile aynı zamanda üstünde Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yazılı ikinci bir bıçkı hediye ederek bu bıçkıyı da sayın bakanımıza ulaştırmasını rica etti.   

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi hemşerimiz Faruk Kaymakçı Tosya heyetine ziyaretten dolayı teşekkür ederek yakın zamanda Tosya buluşmak üzere temennisinde bulundu ve ziyaret fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim