Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar da kurbanlık hayvan arayışına başladı. Yeri olan vatandaşlar bayramdan önce kurbanlık hayvanlarını alırken, koyacak yeri olmayan vatandaşlar da son güne kadar yada bayram gününe kadar beklemeyi tercih ediyor.

12 Eylül 2016 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı için Tosya Hayvan Pazarı 3 Eylül 2016 Cumartesi günü başlayacak ve bayramın 1.günü de dahil olmak üzere açık kalacak. Tosya Hayvan Pazarı 10 gün süre ile açık kalacak olması hayvan satıcıları yanında kurbanlık hayvan alacak olan vatandaşları da sevindirdi. 

Kurbanlık hayvan alacak olan vatandaşlar; “Pazarın özellikle arife günü ve bayram günü açık olması aldıkları hayvanları koyacak yeri olmayan vatandaşlar için oldukça önemli. Koyacak yeri olmayan vatandaşlar bayram günü aldıkları kurbanlık hayvanlarını pazardan kesime götürüyor.  Böylece hiç sıkıntı yaşamıyor. Hayvan Pazarı 3 Eylül 2016 tarihinden itibaren 10 gün boyunca açık kalacak. Herkes istediği zaman kurbanlık hayvanlarını alarak kurban ibadetini yerine getirecek” şeklinde hayvan pazarı hakkında görüşlerini dile getirdi. 



Editör: TE Bilisim