Haber: Sedat Ağacıkoğlu

  Geçtiğimiz yıllarda o dönemin İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır'ın başkanlığında Hamaz mahallesi halkı ile ilçe Kaymakamlık binasında toplantı yapılmıştı. Yapılan toplantı sonrasında ilçenin Metin Yüksel Karakaş Caddesi Yeni Tosya Sebze ve Meyve Pazarı karşısında bulunan ve riskli alan olarak ilan edilen bölgedeki yapıların revize edilerek buradaki mevcut imar yollarının açıldıktan sonra kalan kısmın da yeşil alan olacak şekilde değerlendirilmesi için bölge halkı ile geniş çaplı toplantı düzenlendi açıklaması yapılmıştı.

Arada geçen süre içinde Belediye ilçenin Selakırı mevkiinde 12 bin m2 alanı İmara açarak bu yere Çevre Şehirçilik Bakanlığı ve Aile Sosyal İşler Bakanlığı işbirliği ile 55 Konut inşaatı için hazır duruma getirdi.

31 Mart Seçimleri sonrasında Tosya Belediye Başkanı seçilen Volkan Kavaklıgil geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Hamaz mahallesini gündeme getirerek Bakanlıklarda gerekli çalışmaların yapıldığını ve en kısa zamanda sonuç alınarak Hamaz'da yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüme kavuşturulacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim