HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Hacıpir Mahallesinde bulunan ve bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş evin çatısındaki kiremitleri tehlike saçıyor.

Terk edilmiş olan iki katlı 90 yıllık tarihi evin çatısındaki kiremitler bir-bir düşüyor. Mahalle sakinleri bu konu hakkında bir önlem alınmasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde esen şiddetli fırtına nedeniyle kiremitlerin yerinden sökülerek düştüğünü belirten duyarlı vatandaşlar o anda evin etrafında kimsenin bulunmamasından dolayı, şans eseri olarak faciadan dönüldüğünü belirttiler. Geçtiğimiz hafta evin çatısı altına park edilen bir otomobilin üstüne çok sayıda kiremit düştü. Araç sahibi otomobilin yanına geldiğinde büyük şok yaşadı ve çaresizce etrafa sitemde bulundu. Uzun zamandır çürümeye bırakılmış bina için herhangi bir önlem alınmadığına da işaret eden Vatandaşlar; “Evin çatısındaki kiremitler tam bir felaket habercisi! Düşmeleri durumunda ciddi yaralanmalara hatta ölümlere sebebiyet verecek bir konumdalar. Özellikle okul zamanı öğlen ve akşam okul çıkış saatlerinde öğrenciler bu evin önünden geçmektedir. Okul çıkışları sırasında kiremitlerin düşmesi halinde can ve mal tehlikesiyle karşı karşıya kalına bilinir. Bundan dolayı mahalle muhtarının ve yetkililer bu sorunun çözümü için bir an önce harekete geçmelidir” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, evin etrafına birçok aracın da park ettiğini bir gün büyük bir sıkıntı yaşanmasının an meselesi olduğunu belirterek tedirginliklerini dile getiriyorlar.













  (SDA-

Editör: TE Bilisim