Haber: Sedat Ağacıkoğlu

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarına göre İstanbul'da kadın adaylar arasında seçimi kazanan tek isim AK Parti adayı Şeyma Döğücü oldu. Sancaktepe'den aday gösterilen Döğücü, bu sonuçla İstanbul'da ilk AK Partiden seçilen tek bayan belediye başkanı olarak da tarihe geçti.

277 bin 747 seçmeni bulunan ilçede Döğücü, oyların yüzde 49.92'sini aldı. Böylece resmi olmayan sonuçlara göre Sancaktepe belediye başkanı oldu.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü 1965 Çorum doğumludur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Seçilen Şeyma Döğücü ilçemiz Döğücü sülalesinden Tosya Lisesi Mezunu Avukat Salih Döğücü ’nün eşi olup 3 çocuk annesidir.

www.tosyahaberleri com haber sitesi olarak başta sevgili dostum Avukat Salih Döğücü’yü ve Belediye Başkanı seçilen eşi Şeyma Döğücü’yü tebrik eder ilçemiz adına başarılar dilerim.

Editör: TE Bilisim