HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU  
KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesinde Yemeniciler arastası esnafı yağan yağmur sonrası dükkanlarının bodrumlarına dolan suyu engellemek için farklı bir yöntemle sorununa çözüm arıyor.
Yemeniciler arastası esnafı birkaç gündür yağan yağmur sonrası dükkanlarının bodrumuna giden sorunu çözmek için kalebodur ve fayans işçiliğinde kullanılan derz yapıştırıcı ilacı parke taşlarına sürerek engellemeye çalışıyor.
Dükkanında yaşadığı sorunu çözmek için böyle bir yönteme başvuran Esnaf vatandaş ‘’ Dükkanlarımızın bodrumu su alıyor bizlerde çare olarak fayans yapıştırışını parke taşına çalarak çözmek istedik. Belediye bize baştan söylemiş olsa idi böyle bir durum olacağını bizlerde önceden çözüm bulurduk. Çoğu esnafımız bu durumdan şikayetçi ve mağdur. Dükkân bodrumları su ve rutubetten durulmuyor. Bodrum olarak kullandığımız yerlere korkudan mal koyamıyoruz. Bu nasıl bir iş anlamadık. Dünya’da belki de ilk defa parke taşına derz çalan ve yaşadığı su sorununu böyle çözen esnaf herhalde Tosya esnafı’ ’dedi.
Esnaf vatandaşlar bu parke taşlarının yapımı aşamasında bu sorunun hesaplanması gerektiğini ifade ederek çağ atladığı iddia edilen Tosya’da bu işlerin gariplerine gittiğini yönünde görüş bildirdiler.

Editör: TE Bilisim