Toplantıya Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sacittin Börekçi, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Şoförler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Baş, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, davetliler ve kooperatif üyeleri katıldı.

 

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Toplantının açılış konuşmasını Tosya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Pazarcı yaptı. Başkan Pazarcı; “62 sini yaptığımız Tosya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi toplantısına hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


Divan başkanı tarafından gündemde yer alan konular okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Kooperatif mülkiyetine geçen taşınmazların satışlarının yapılması ve asgari satış bedellerinin belirlenmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

 

Toplantıda konuşan MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola; ” Yapılan genel kurulun Tosya’mıza Tosya esnafına hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Esnaf kefalet Kooperatifleri küçük ver orta ölçekli esnafımıza finans desteği sağlayan kuruluşlardır. Genel kurulun tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sacittin Börekçi konuşmasında  “Bu kongrenin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ben belediye başkan adayıyım inşallah seçilirken istişare kurulu oluşturacağız ve sizleri de dâhil edeceğiz” dedi.


Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasında;  “ Küçük esnafımıza destek olarak onlarla birlikte olarak bu şekildeki bir çalışmanın Tosya’da ilerleyen süreçte Ticaret ve Sanayi Odası şeklinde büyüyerek devam etmesi geçmişte atalarımızın esnaf ve sanatkâr kültürü olarak ahilik, yarenlik, meslek odalarına kadar birçok çalışma bu ülkedeki esnaf kardeşlerimizin derlenip toparlanması birbirine destek olması şeklinde sürüp geliyor. Bugün ki Esnaf kooperatifimizin olağan genel kongresinin esnafımıza Tosya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Tosya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 1.  Sınıf kooperatif olması nedeniyle başkan Mustafa Pazarcıya plaket verildi. Plaketi Kaymakam Mehmet Türköz’ün elinden alan Başkan Mustafa Pazarcı üyelerine sizin adınıza alıyorum diyerek teşekkür etti.

Genel kurul toplantısı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.  

 

 


Editör: TE Bilisim