HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Esnaf Kefalet Kooperatifi 64. Olağan genel kurulunu yaptı

Belediye Düğün Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Kastamonu Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Birol Bozkurt, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Şoförler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Baş, davetliler ve kooperatif üyeleri katıldı.

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Toplantının açılış konuşmasını Tosya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Pazarcı yaptı. Başkan Pazarcı; “Tosya Esnaf ve Sanatkârları, Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin 64. Olağan genel kurul toplantımıza katılarak onurlandırmanızdan dolayı teşekkür eder kurul adına saygılar sunarım. Değerli ortaklarımız; kooperatiflerde risk derecelendirilmesi yapılmakta kredilerde bu derecelendirmelere göre verilmekte. Kooperatifimiz 2’ci derecede risk grubunda olup üst kredi limiti olan 150.000TL kredi verebilir durumdayız.

Bunun devam edebilmesi için özellikle borcunu aksatan ortaklarımızın bu konuda daha duyarlı davranarak diğer ortaklarımıza engel olmadan önlerini açmalarıdır. Onun için diyoruz ki; ortaklarımıza taksit ödemelerinde aksatma yapmadan yani takibe düşmeden yaparsalar en üst limit olan 150.000TL kullanımına devam edebiliriz. Aksi takdirde 125.000 TL, 100.000TL ve 75.000TL ye düşebilir” diye konuştu.



Divan başkanı tarafından gündemde yer alan konular okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından bilanço ve gelir-gider tabloları okunacak ve hesaplar müzakere edilerek oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin aylık ücret, huzur hakları ve yollukları belirlenerek,  2016 yılı tahmini bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.



Tosya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin başarılı çalışmalarından dolayı başkan Mustafa Pazarcıya plaket verildi. Plaketi Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’in elinden alan Başkan Mustafa Pazarcı üyelerine sizin adınıza alıyorum diyerek teşekkür etti. (SDA







Editör: TE Bilisim