SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu ili Tosya ilçesi İlçe Emniyet Müdürlüğü mahalle muhtarlarıyla maganda toplantısı yaptı. Ana gündem maganda olan toplantı 3 başlık altında yapıldı. Maganda, konut güvenliği ve motosiklet konularında mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bir düğünde bir magandanın silahının ateş alması sonucu 1’i ağır 10 kişi yaralanmıştı.Gelişen olaylar sonrası vatandaşları sürekli uyaran İlçe Emniyet Müdürlüğü yaşanan olayın ardından tedbirleri artırdı. Vatandaşın düğünlerini huzurlu ve güvenli ortamda yapması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü dün mahalle muhtarlarıyla asayiş toplantısı düzenledi.
İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç’ın başkanlığında yapılan asayiş toplantısına Karakol Amiri Komiser Zafer Çalık, Asayiş Grup Amiri Yavuz Duyar, polis memurları ve mahalle muhtarları katıldı.




Toplantının ikinci gündem maddesi konut güvenliği. İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan hırsızlık olayına değindi. Hırsızlığın meydana gelmesinin ardından işyerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının zanlıyı ele verdiğini ve polisin görüntüleri incelemesinin ardından zanlıyı yakalayarak adalete teslim ettiğini söyledi. 




Toplantıda üçüncü gündem olan motosiklette ise Kıraç ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezasının 3.200,00 TL olduğunu ve uygulamaların şehrin farklı noktalarında sürekli devam ettiğini belirtti.
Toplantı sonunda söz alan muhtarlar mahallelerinde yaşanan en büyük sıkıntının başı boş köpekler olduğunu dile getirerek bu konuda emniyet güçlerinden bilgi ve destek istediler.Emniyet Müdürü bu konunun ilçe Belediyesinin sorumluluğu dahilinde olduğunu söyledi.




Editör: TE Bilisim