Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin 2. Etap ihalesinin ardından yapımı yeniden başlayan Tosya Dörtyol kavşağında bölge müdürlüğü teknik ekibi ile birlikte incelemelerde bulundu. Özellikle kavşağın inşa edileceği bölgedeki doğalgaz, su ve kanal hatlarının geçişi ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunan ekip aynı zamanda Tosya Belediyesince bağlantısı yapılan şehir atık su kanalındaki çalışmalarla ilgili olarak Başkan Yardımcısı Niyazi Çil’den detaylı bilgi aldı.

Köprülü kavşağın alt kısmını birbirine bağlayacak olan alanda çalışmaların başlamasıyla bir süreliğine trafiğin farklı bir noktadan verileceği ifade edilirken Başkan Şahin kavşağın bir an önce tamamlanması için gerekli alt yapı çalışmalarının ve bağlantıların Tosya Belediyesince yapılacağını kaydetti.

Kent merkezini uluslararası D-100 karayoluna bağlayan ve ilçenin önemli kalabalık noktalarından birisi olan dört yol kavşağındaki bağlantıların Tosya Belediyesinin önemli ölçüde enerjisini alacağını ifade eden Başkan Şahin son derece kaliteli bir alt yapı hazırlayacaklarını ve bunun için hiçbir harcamadan kaçınılmayacağını dile getirdi.

Yapımının tamamlanmasıyla birlikte de özellikle Tosya Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin daha sağlıklı bir şekilde okula ulaşım sağlayacağını kaydeden Başkan Şahin, Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş’in de katıldığı incelemeler sırasında; “Yetkili firma çalışmalarına oldukça özverili bir şekilde 24 saat esasına göre devam ediyor. Türkiye’nin üçüncü büyük kavşağının tamamlanması ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için elimizden gelen özveriyi sergiliyoruz. Süreç boyunca çalışmaları adım adım takip edecek ve Tosya Belediyesi olarak bu sürede enerjimizi kavşak çalışmasına vereceğiz. Yetkililerle de devamlı olarak irtibat halindeyiz ve önümüzdeki dönemde kavşağın hizmete gireceğinden eminiz” dedi.

Editör: TE Bilisim