İhale sözleşmesine göre 1 Şubat 2013 tarihinde bitirilerek teslim edilmesi gereken inşaatın şu an yüzde 85’i tamamlanmış durumda. 1 Şubat’tan sonra mevcut idare binasına doğalgaz bağlanması ve dış cephenin hastanenin dış cephesi şeklinde giydirilmesi işlemimin de Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Dış yüzünün büyük kısmı yeşil camlarla kaplanan inşaat zemin katla birlikte 6 kattan oluşuyor. 75 yataklı olarak başlayan proje şu an Sağlık Bakanlığı tarafından 100 yatak+ 20 yoğun bakım+ 15 diyaliz ve 15 acil müşahade ve müdahale olmak üzere toplam 150 yatak kapasitesine sahip olacak.

Açılışına bizzat Sağlık Bakanının da katılması beklenilen ve tıbbi alet, edevat, makine ve toplu iğneye kadar tamamen yeni ve en modern cihaz ve araçlarla donatılacak olan hastanede her hasta özel hastanelerde olduğu gibi her odada tek yatakta tedavi görecek. Servislerde bulunan 100 yatak gerektiğinde 200 yatak kapasitesine kadar çıkarılabilecek şekilde tasarlanan hastanede her şey düşünülmüş.

Tosya Devlet Hastanesi hizmete girdiğinde Beyin, Kardiyoloji ve Nöroloji de dahil olmak üzere tüm branşlarda doktor ve diğer sağlık personeline sahip olacağı kaydedilirken, Nisan ayında hizmete girecek olan hastanenin resmi açılışının da muhtemelen Haziran ayında yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim