İftar Yemeğine katılamayan Milletvekili, bürokrat ve akademisyenlerimiz telgraf gönderirken; Tosya Belediye Başkan Vekili Mustafa MOLA, PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan KARACA, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşaviri Sabit YAMAN, Daire Başkanlarından Sami SÜMER, PTT Genel Müdürlüğü İdari İşler Dairesi Başkanı Sait SOYTÜRK, Sanayi ve Ticaret Bakanı danışmanı ve Maliye Hesap Uzmanı Yılmaz ŞAHİN, Meteoroloji Radyosu Müdürü Ömer Faruk ÇİLOĞLU, Tosya PTT Müdürü Davut ZAT, Ankara Kastamonu Dernekler Federasyonu Gn. Bşk. Hasan ŞEN Azdavay, Şenpazar ve Küre Dernek Bşk.ları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Tosyalı hemşerimiz katıldı.

Programın sunumunu Tosya-Der Basın Müşaviri Davut ZAT yaptı. Selamlama konuşmasını TOSYA-DER Başkanı Mustafa AKÇA yaparken,  Derneğimiz Onursal Başkanı Mehmet ORUÇÖZ’ün manidar konuşması ile programa devam edildi. Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan ŞEN de bir değerlendirme konuşması yaptılar.

Daha sonra; “Tosya Derneğinin kurulmasına ön ayak olan, bizleri her daim himaye eden, birlik ve beraberlik dokumuzun sağlamlaşmasına her fırsatta katkı sunan, yaklaşımları, yapıcılığı ve değerli fikirleriyle bizleri devamlı teşvik ederek farkını, farklı bir şekilde fark ettiren değerli bürokratlarımızdan PTT Genel Müdür Yardımcısı Sayın ALİ İHSAN KARACA da aramızda” ifadeleriyle kürsüye davet edilen Sayın KARCA’nın geceye ve gündeme dair duygusal ve manidar konuşması etkinliğe damgasını vurdu.

Tosya’dan gelerek geceye katılan Tosya Belediye Başkan Vekili Mustafa MOLA da duygu ve düşüncelerini ifade ederek, 24-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Tosya Pirinç Festivaline tüm hemşerilerimizi davet etti.


Misafirlerin damak zevkine yine bir Tosyalı eliyle hitap edildi. Aynı zamanda Hekimevi’nin Başahçısı olan Tosyalı İsmail ERZAYIN ustanın Tosya yemeklerinden oluşan menüsü; “Tarhanası, keşkeği, pilavı, kavurması, taşkadayıfı, un helvası” ile yemek ikramı gerçekleştirildi.  Ayrıca Dernek yönetim kurulu ve faaliyetlerinin yer aldığı bir sinevizyon sunumuyla programa zenginlik katıldı. İlgiyle izlenen sinevizyonun ardından neşeli sohbetler yapıldı. Gerçekten sıcak ortamda gerçekleşen Ankara’daki bir Tosyalılar buluşmasına daha şahit olduk…
İftar yemeği etkinliğine medyanın da ilgisi yerindeydi. Dost TV röportaj ve çekimler yaparken, Hürriyet gazetesi muhabirleri ve Tosya internet sitesi temsilcileri de basın olarak programa ilgi gösterenler arasındaydı.  Hürriyet Ankara Pazar günü program haberini köşesine taşırken, Dost TV de 07 Ağustos 2012 Salı günü saat; 16:00 ve 21:00 de Tosya-Der iftar etkinliğini yayınlayacak…


Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin kadir gecesini ve yaklaşan Mübarek Ramazan Bayramlarını Tosya-Der olarak tebrik ediyor, nice güzel günlere tekrar ağız tadıyla ulaşmalarını diliyoruz.

Tosya-Der Basın Müşavirliği

Editör: TE Bilisim