Haber: Sedat Ağacıkoğlu

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde, Tosyalılar Kaymakamlık tarafından organize edilen programlara akın etti. Meydandaki etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan coşkuyla İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kuran tilaveti okunması ve duaların edilmesinin ardından, protokol konuşmalarına geçildi.
Etkinlikte ilk olarak konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil', " Yaklaşık 3 yıl önce kara gün ve  Hain Fetö darbe girişimi gecesi memleketin yiğit evlatları sayesinde bertaraf edildi. Bu esnada yiğitce ve mertce 248 tane evladımız şehadet şerbeti içti.Allah'ıma binlerce kere şükürler olsunki hainler hedefine ulaşamadı.Sayın Cumhurbaşkanımıza,siyasilerimize ve askerimize,polislerimize bu kalkışmaya engel oldukları için çok teşekkür ediyorum. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeliye ayrıca Teşekkür etmek isterim. Buradan sayın Cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum.Özellikle Fetönün kamudaki kriptoları ile ve siyasi ayağı ile mücadele edelim.Bu memleket bizim. Güçlü Türkiye'ye emin adımlarla birlikte yürümeliyiz. Başka Türkiye yok'' ifadelerini kullandı.
BİNLERCE TOSYALI MEYDANA AKIN ETTİ

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programa, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin,Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil,Cumhuriyet Başsavcısı Emre Şükrü Acar, İlçe Emniyet Müdür V.Cenk Demir,İlçe Jandarma Komutanı J. Asb.Kd.Bşvş. Emin Eyican,Hakim Adem Orhan ,Cumhuriyet Savcıları Serhat Gürbulak,Ali Duyar ve Onur Gülbahar,AK Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi,  MHP İlçe Başkanı Dündar Özurgancı,CHP ilçe Başkanı İsmail Okuducu, sivil Toplu kuruluşları ve binlerce Tosyalı katıldı.

Editör: TE Bilisim