2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 3 aylık uzun bir tatile çıkan öğrenciler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temel dini bilgileri ve Kur’an-Kerimi öğretmek amacıyla yaz kursları her yıl olduğu gibi bu yıl da açıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü (09 Haziran 2017) Müftülükler aracılığıyla bütün camilerde yaz kursları için hutbeden duyuru yapıldı. Yaz kurslarının 12 Haziran 2017 tarihinde başlayacağına dikkat çekilen duyuruda; “Çocuklarımızın Kur’an ile, Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatı ile, cami, mihrap, minber ve ibadetlerle tanışıp buluşmaları için bu kutlu ayda çok güzel bir fırsat daha başlıyor. Yaz Kur’an Kurslarımız, 12 Haziran’da başlayıp, 18 Ağustos’a kadar devam edecek. Camilerimiz, göz aydınlığı çocuklarımızla bir kez daha şenlenecek” denildi.



İlk, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin dini ve ahlaki bilgileri daha iyi öğrenebilmeleri için camilerde başlatılan yaz kursları, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü başladı.  

İlçenin mahalle ve köy camilerinde düzenlenecek olan yaz kurslarında, cami imam hatipleri temel dini bilgiler başta olmak üzere namaz, oruç, hac, zekât, kurban gibi ibadetlerle ilgili ahlaki ve milli değerler ile Kuran-ı Kerim okuma öğretilecek.


12 Haziran 2017 Pazartesi günü camilerde yaz kurslarına başlayan öğrenciler 18 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecekler.






Editör: TE Bilisim