HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir avuç hayvan severin kış aylarında ve de son dönemlerde yürekleri burkan sokak hayvanlarına yönelik şiddet vakalarına karşı ‘insanlık ölmedi' dedirten faaliyeti büyük takdir topluyor.

KÖYLÜLER AÇLIKTAN VE SOĞUKTAN CAN ÇEKİŞEN KÖPEKLER İÇİN SEFERBER OLDU

İlçeye bağlı Kilkuyu köyünde ikamet eden Dursun Divan isimli vatandaş köyde başlatmış olduğu ‘’Patiler Aç Kalmasın’’ kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Özellikle İstanbul’dan Eser Başkan ve Alaattin Emekli isimli çok değerli hayvan severler Dursun Divan’ın kampanyasına destek vermek için her hafta 500 km uzaklıktan Tosya’ya Köpek Maması gönderiyorlar. Gazetecilere açıklama yapan Dursun Divan ‘’ Ben Kış aylarında köye gelerek açlığa mahkûm edilmiş patiler için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz sene Tosya Belediyesi bizlere destek verdi fakat bu sene yeterli desteği alamadık. Sağ olsun İstanbul’da ki dostlarım her hafta patiler aç kalmasın diye otobüsle mama gönderiyorlar. Ben ve köylü dostlarımız bu mamaları Tosya ilçe merkezinden teslim alarak yaklaşık 40 km uzaklıktaki Kilkuyu köyüne ulaştırarak burada açlıktan ölmek üzere olan patilere veriyoruz’ ’dedi.

HAYVANSEVERLER HER HAFTA TOSYA’YA 500 KM MESAFEDEN KÖPEK MAMASI GÖNDERİYOR

Dursun Divan yapılan yardımlarla ilgili yaptığı değerlendirmede ‘’  İstanbuldan Tosya'nın yolunu bilmeyen çok sayıda hayvansever her hafta Tosya’daki patiler aç kalmasın diye 500 km uzaklıkta bulunan Tosya’ya karşılıksız köpek maması gönderiyor. Tosya Belediyesi nede müracaat ettik fakat bu sene geçen sene gördüğümüz desteği alamadık. Kaymakam bey ile görüşme yapacağım inşallah bizlere destek olurlar. Ben özellikle hayvan severlere çağrıda bulunmak istiyorum Kilkuyu köyündeki sokak hayvanlarına 500 km uzaklıktan yardım geliyor ama maalesef ilçemizden destek göremiyoruz’’ dedi.

 

Editör: TE Bilisim