HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU  
KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesinde 8.Ahşap Fuarı İstişare Toplantısı Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in başkanlığında gerçekleştirildi.
                  
Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi,Tosya Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi ile sektör temsilcileri, ahşap sanatkârları ve Sivil Toplum Kuruluş  temsilcileri katıldılar.
 Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karadeniz “Ahşap Fuarı’nın toplantısını ilk kez Tosya İlçesinde yapıyoruz. Kastamonu ahşap fuarına Kastamonu önemli bir katkı sunuyor bu açıdan da burada bu toplantıyı beraber gerçekleştirmek istedik. 3 Ekim tarihi geldiğinde 8. Kastamonu Ahşap Fuarının hazırlıklarını ve bundan sonra yapacağımız hususları konuşacağız ben toplantımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda söz alan Tosya Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi ‘’ Tosya Marangozlar odası olarak 8.Ahşap Fuarına ve ilçemiz tanıtımına katkı olarak Türkiye’nin dört bir yanından dört otobüs ile oda başkanlarını önce Tosya’ya sonra Kastamonu’ya getirmek istiyoruz. Fuar bütçesinden bu çalışma için bize 25 bin TL verilir ise biz bu organizasyonu yaparız’’ dedi.
Bu talep karşısında toplantıda kısa süreli sözlü istişare yapıldı. Tosya Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi ‘’ Bu işin maliyetinin daha yüksek olduğunu ve hesabın daha iyi yapılmasını istedi. Tosya Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi gerekli hesaplamaları yaptıklarını ve 25 bin TL’nin yeterli olacağını söyledi. Bunun üzerine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Tosya Marangozlar Odasına bu işin yapılması için istenilen bütçenin verilmesi talimatını verdi.
8.Ahşap Fuarı İstişare Toplantısı, karşılıklı istişarelerde bulunulması, görüşlerinin alınması ile sona erdi.
   (SDA-

Editör: TE Bilisim