SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Sekiler köyü civarında bulunan çöplük çevresinde çok sayıda yavru köpek cesedi bulunmasıyla bir vahşet ortaya çıktı.

 Edinilen bilgilere göre Köpek cesetlerini bulan Orhan Taviloğlu isminde hayvan sever bir vatandaş çevrede ölüme terk edilen çok sayıda köpek olduğunu söyledi. Köpeklere mama verilirken çöplükte birbirine tel örgülerle bağlanmış ve boğarak öldürülmüş yavru köpeklerini bulduğunu ifade ederek şunları söyledi’’ Ben haftanın yedi günü ilçemizde sahipsiz aç ve susuz sokak hayvanlarına yemek dağıtıyorum. Bu çöplüğü de sürekli gelerek bu köpeklere mama ve yemek vermekteyim. Çoğu zaman hasta olan köpekleri arabamla ilçede bulunan veterinere ve ya Tosya Belediyesi Veterinerine getirerek tedavi ettiriyorum. Dün bu çöplükte yaşayan yaklaşık 80 adet sokak köpeği ve yavrusuna mama vermek için geldiğimde bir köşede anne bir köpeğin ağladığını duydum. Köpeğin yanına gittiğimde anne köpek yerden yavrulardan birini alarak kaçtı. Ben diğer yavru köpeklerin yanına geldiğimde bir vahşetle karşılaştım. Toplam beş adet yavru köpek dikenli tel ile bağlanarak boğularak öldürüldüğünü gördüm. Daha sonra köpeklerin fotoğrafını çekerek Tosya Hayvan Severler Derneğini gönderdim. Onlarda Sosyal Medya hesaplarında bu görüntüleri paylaştı’ ’dedi.

 

Görüntülerin Sosyal Medyada paylaşılması sonrasında Tosya Belediyesi Veterineri Sıtkı Danacı ve İlçe Doğa Koruma Şube Müdürü Derya Kayacı, İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri gece yarısı olayın gerçekleştiği çöplüğe gittiler. Yavru köpekleri Vahşice öldürülmüş şekilde bulan Orhan Taviloğlu’nun olay yerine gelmesi ile yetkililer yavru köpeklerler zehirlenerek mi veya başka bir şekilde öldürülüp öldürülmediği ve bu vahşice ölüme sebep olan kişi veya kişilerin bulunması yönünde araştırma yaparak tutanak tutuldu.

 Tosya Belediyesi Veterineri Sıtkı Danacı yaptığı açıklamada ‘’ Bizler olayı Sosyal Medyada gördük. Olayla ilgili olarak Belediye Başkanımız Kazım Şahin’e bilgilendirmede bulundum. Başkanımız derhal olay yerine giderek gerekli inceleme ve yasal işlemlerin yapılması talimatını verdi. Bizlerde İlçe Doğa Koruma yetkililerine haber ederek olay yerine geldik ve tutanak tuttuk.  Vahşice öldürülen bu yavru köpekleri Kastamonu Belediyesi Veterinerliğine göndererek ölüm nedenleri ile tetkik yapılması talebinde bulunacağız’ ’dedi.

 

Olayın yaşandığı iddia edilen çöplükte incelemelerde bulunan hayvan severler de köpeklere mama bırakmayı ihmal etmedi. Hayvan severler köpeklere sahip çıkılması gerektiğini belirterek sorumluların cezalandırılmasını istiyor.


















Editör: TE Bilisim