HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU-İHA - Kastamonu’nun Tosya İlçesinde yapımı devam eden ve Türkiye’nin 3.büyük kavşağı olarak projelendirilen Çorum Kavşağı son günlerde yağan kar ve yağmur yağışları sonrası köprü ayağında iddialara göre açılmalar meydana geldi.

İlçe kamuoyunda sürekli eleştirilere maruz kalan Çorum kavşağında yağmur ve kar yağışı sonrası meydana gelen toprak kaymaları ve istinat duvarına doğru çamur akıntısı vatandaşları tedirgin ediyor. Çevre binalarda ikamet eden vatandaşlar özellikle köprü ayağında meydana gelen açılma sonrası ne yapacaklarını şaşırdılar. Üzerinden devamlı ağır vasıta geçen köprünün yan bölgesinde yağmur nedeni ile sürekli toprak kayması oluşması çevre sakinlerini korkutuyor.

İlçe yetkililerin kavşak yapımı aşamasında yaptıkları açıklamada ‘’Uzaydan Görülen Kavşak’’ veya ‘’ Türkiye’nin 3.Büyük Kavşağı’’ diye ifade edilen kavşakta meydana gelen bu görüntü tepkilere neden oluyor.

Çevre sakinlerinden bir vatandaş ‘’ Bu kavşak artısı ile eksisi ile bu duruma geldi. Devletimizden ve karayolu yetkililerine her zaman şükranlarımızı sunuyoruz. Bazı sıkıntılı durumlardan dolayı bu kavşak yapımı haklı olarak durdu. Biz buna bir şey demiyoruz ileride mutlaka yapılacak. Şu an ki görüntü bizlerde tedirginliğe neden oldu. Bizler Mimar veya mühendis değiliz teknik bilgiye de sahip değiliz belki de korkulacak bir durum yoktur. Fakat Son günlerde Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak türünde açıklamalar yapanlar acaba kavşağın bu tehlikeli durumunu görmez mi? İlla ki bu kavşakta bir şeyler mi olması gerekiyor’’ diye sitem etti.

Editör: TE Bilisim