Haber:Sedat Ağacıkoğlu - İHA-Tosya

 Tosya İlçe Müftülüğü cemaat yoğunluğu dikkate alınarak ilçedeki 66 merkezi cami ile köylerdeki merkezi camilerde Tefsir, Hadis ve İlmihal konularını içeren Cami Dersleri programının başladığı öğrenildi


 22 Kasım 2016 Pazartesi tarihi itibarı Camilerde yaklaşık 3 ay süresince Tefsir, Hadis ve İlmihal Dersleri yapılacak. Cami Dersleri camiye gelen cemaatin ilim ve irfanına katkı sağlayacak bir mahiyet arz edecek. Bu dersler yolu ile Haftanın pazartesi günleri İlmihal dersleri Salı-Çarşamba-Perşembe ve Cuma akşamları Kuranı Kerim ve diğer dersler cami cemaatine hocalar tarafından öğretilecektir.

 Görüşlerini aldığımız cami cemaati bu çalışma ile birlikte toplumun kaynaşma ve buluşma mekanı olan camileri daha verimli kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Camiler özü itibarı ile manevi, ahlaki ve ruhi bakımdan yüksek değerlerle buluşma, onları kavrama ve iç dünyamıza yerleştirme mekanlarıdır. Biz Cami cemaati de sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat profili çizmemiz gerekli. Tüm Cemaat arkadaşlarımızı akşam derslerine katılmaya davet ediyoruz dediler.

Editör: TE Bilisim