Kınık Köyü'nün mahallesiyken 1968 yılında köy tüzel kişiliğine kavuşan Küçükkızılca Köyü'nün, o tarihten beri çizilmemiş olan köy mülki sınırları Kaymakamımız Deniz Pişkin'in başlattığı çalışmayla oluşturulmaya çalışılıyor.

Mülki sınırları belirli olmayan bir köyün 1968'den bugüne kadar bu şekliyle kalmış olmasını bile şaşkınlık verici bulduğunu belirten Kaymakamımız; "Küçükkızılca Köyü sakinlerinin her türlü resmi işlem için kendi muhtarları yerine Kınık Köyü muhtarının mührüne ihtiyaç duymaları idari teşkilatlanmamız açısından garip bir durum" dedi.

Tosya Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü eliyle yürütülen çalışmalar neticesinde Büyükkızılca, Küçükkızılca ve Kınık köyleri arasındaki mülki sınırları belirlemek üzere oluşturulan taslaklar, dün Kaymakamlık Toplantı Odasında yapılan istişareler neticesinde incelenmeye başlandı.

Kaymakamımız Deniz Pişkin başkanlığındaki toplantıya; Belediye Başkanımız Kazım Şahin, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin Ekşi, İlçe Özel İdare Müdürümüz Mustafa Kayacı, Kadastro Teknisyeni Eşref Kalkan, Kınık Köyü Muhtarı Mustafa Çakmakçı, Büyükkızılca Köyü Muhtarı Necati Kara, Küçükkızılca Köyü Muhtarı Hüseyin Eken ile Küçükkızılca Köyü sakinlerinden Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Mehdi Toğrul katıldı.

Köy ihtiyar heyetlerince taslakların görüşüldükten sonra kaymakamlığa görüş belirtmelerinin ardından ikinci bir toplantı daha yapılacak ve nihai sınırlar oluşturulacak.

Editör: TE Bilisim