Sedat Ağacıkoğlu

  Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yıllardır devam eden su sorununa vatandaşlar tepki gösterdi. Soğuk kış günlerinde susuz kalan mahalle sakinleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yeni yıla susuz girecek.

  Tosya Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, yakın bir bölgede bulunan çeşmenin başında her gün kavga ettiklerini belirterek, “ Kaymakamsıza ve Belediye Başkanına sesleniyoruz. Susuzluk canımıza tak etti, bizim burada 40 hane var bunun 20 hanesinde su yok. Bizim maddi olarak almaya gücümüz yok. Biz Tosyalıyız ve bu ilçenin evladı değil miyiz? Yaklaşık üç sene önce Kaymakamlıkta bir toplantı yapıldı ve o zaman bizlere ev yapılacağı sözü verildi. O zamanki görevdeki Kaymakam bizim evlerimize gelerek tek tek gezdi ve yaşadığımız sıkıntıyı yerinde gördü. Şimdiki mevcut Kaymakamımız işlerinin yoğunluğundan daha gelmedi, biz ona gidiyoruz o da bize para ve erzak yardımında bulunuyor. Dağ köylerinde bile su var. Tosya’nın merkezinde ve en büyük mahallesinde su yok. Haber yapınca belki Kaymakam ve Belediye Başkanı mahalleye gelir içler acısı durumumuzu görürler. Kimse ilgilenmiyor mağduruz” diyerek tepki gösterdiler.

  Seçim döneminde parti adayları oy istemeye geleceklerini söyleyen mahalle sakinleri, “2015 yılında o dönem ki Kaymakam ve Belediye Başkanı bizleri kaymakamlığa davet etti. Belediye Başkanı bizim yaşadığımız Bahçelievler Mahallesi Metin Yüksel Karakaş Caddesinde yer alan evlerin riskli yapı kapsamına alındığı ve imar yollarının açıldıktan sonra Kentsel Dönüşüm kapsamında üçer katlı evlerin yapılacağı sözünü verdi. Bizler, üç yıldır verilen sözün yerine getirilmesini bekliyor ve umut ediyoruz. Evlerimiz yapılacak diye yıkılmak üzere olan evlere tadilat yapamadık zaten imkânımız da yok. Muhtara gidiyoruz bize yardım edin su aboneliği alalım diye muhtar ne yapsın evler yıkılacak o yüzden abonelik alamıyorum diyor. Bize yardımcı olamıyor. Muhtar, her konuda bize yardımcı oluyor fakat bu konuda o da bir şey yapamıyor. Seçim döneminde hangi parti adayı bizden oy istemeye gelirse Biz mahallemize gelenleri bu çeşmenin başında karşılayacağız dediler.

Editör: TE Bilisim