Tosya’da ramazan hazırlıkları başladı. Önceki senelerde İlçe hükümet Binası bahçesi alanında kurulan Ramazan Çadırı yaklaşık 2 yıldır kurulmuyor. Ramazan Çadırı uygulamasının en son 2013 yılında kurulduktan sonra ilçede fakir ve muhtaç ailelere yemek dağıtımı yapılmaya başlandı.

18 Haziran Perşembe günü herkesin ilk sahur yapacağı günden önce Tosya’da planlanan başka bir etkinliğin olup olmadığı ilçe halkı tarafından merakla bekleniyor. Tosya Belediyesi ve ilçe müftülüğü tarafından Vatandaşların Tosya’da ramazanı hissetmesi için Meydan Parkı’nda güzel bir organizasyon düzenleneceğini bilgisini alınmakta. İftar saati öncesi ve sonrasında din adamların söyleşilerin olacağı ve iftardan sonra çeşitli eğlencelerin yapılacağı bir program yapılacağı bilgisi şu an vatandaşlar arasında konuşulmakta. Bu Ramazan boyunca devam edecek bu etkinliklerin yapılıp yapılmayacağı konusunda en yetkili ağızlar olan İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahin ve İlçe müftüsü Basri Bektaş'ın bir açıklama yapması beklenmekte.

 

İlçe Müftüsü Basri Bektaş'ın Ramazan ayı süresince Tosya Din görevlileri derneği ile birlikte yapacağı programla dini sohbet ve Tasavvuf Musikisi etkinlikleri yapacağı söylenmekte. Tosya Belediyesinin festival etkinliklerini konusunda belirsizliğini korurken Ramazan ayı süresince ilçede yapacağı çalışmalar merakla beklenmekte.


Editör: TE Bilisim