HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Kastamonu’nun Tosya İlçesi Harsat Mahallesi 12. Yukarı sanayi sokakta marangozluk yapan Mustafa Sarsılmaz isimli vatandaş esnaf dükkânın dışına yapmış olduğu ilginç uygulama ile dikkat çekti.

Marangozlar sanayi sitesinde Kapı imalatı yapan Marangoz Mustafa Sarsılmaz isimli vatandaş hemen dükkanının yanında yer alan boş araziye bostan ekmek için traktör ile toprağı sürdü. Daha sonra bostan sınırını belirlemek amacı ile elinde bulunan çeşitli ebat ve cinste eski kapıları sınır olarak toprağa dikti. Çevredeki vatandaşlar toprağa dikili kapıları ilginç görüntüsünü görünce ilk önce olaya bir anlam veremediler. Bazı vatandaşlar olaya muzip yönünden bakarak her halde marangoz arkadaş yeni bir imalat türü bularak toprakta Kapı yetiştirmeye başladı diye esnafa şaka ile takıldılar.

www.tosyahaberleri.com haber sitemize bir açıklama yapan Mustafa Sarsılmaz ‘’ Eski bir evden sökmüş olduğumuz bu kapılar uzun zamandır dükkânın içinde duruyordu. Daha sonraları dükkânın yanında bulunan boş arsamıza domates, biber ekelim diyerek belli bir kısmı traktörle işledik ve tohum ektik. Fakat çevrede başıboş sokak hayvanları olduğu için ve ekili bu alana başka türlü zarar gelmemesi için sınıra ne yapabiliriz diye düşündük. Tel örgü çekelim dedik fakat fayda etmeyeceğini düşündük. Daha sonra dükkânın içinde yer kaplayan bu eski kapıları bostan sınırı olarak diktik. İlk başta güzel olmuştu fakat vatandaşların bu kadar dikkatini çekeceğini düşünemedik. Bazı esnaflar şaka yollu avaralık ta kapı mı dikiyorsun diye soruyorlar Allah’a çok şükür işlerimiz çok iyi’’dedi.

 (SDA-

Editör: TE Bilisim