HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde görme engellilerin rahatça kaldırımda yürüyebilmeleri için yapılan tek engelli yolu, adeta engel çıkaran yol haline geldi.

40 bin nüfuslu ilçenin tek görme engelli yaya yolunda Belediyenin yaptığı kaldırım çalışmasında uygulamaya geçen engelli parkurunun bitme noktasında görme engelliye viraj yolu açılması şaşkınlığa yol açarken, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Cumhuriyet Parkı etrafına yapılan görme engelli yolu adeta engellerle dolu.

Tosya’da görme engellilerin yardıma ihtiyaç duymaksızın yürüyebilmesi amacıyla yapılan sınırlı tek sarı hatlı döşenen yolun sonu tuzak hesabı viraj yapılarak engelliye engel olunmuş oluyor.

Ayrıca vatandaşlar 40 bin nüfuslu bir ilçede , çağ atladığı iddia edilen bir ilçede ve ‘’hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’ denilen bir ilçede Engelliler için bir tek Cumhuriyet Parkı etrafında engelli yolu yapılması ve her yıl 3 Aralıkta idareciler tarafından Engelliler Günü mesajı yayınlamaktan başka yaptıkları bir icraat yok diye sitem ettiler.

Editör: TE Bilisim