Tosya Müftülüğü görevde iken Kur’an-ı Kerimi ezberleyip hafızlık sınavını kazanan imam hatiplere ve kurs açan din görevlilerine teşekkür plaketi verdi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde camilerde camiye gelen cemaate yatsı namazından sonra kurs açarak, eğitim veren imam hatipler ve müezzin kayyımlar ile görevde iken Kur’an-ı Kerimi ezberleyip hafızlık sınavını kazanan imam hatiplere teşekkür plaketleri düzenlenen törenle verildi.

Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen törene; İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Erçelebi, Diyanet Vakıf Sen Tosya Temsilcisi Halil İbrahim Ünal ve din görevlileri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde hafızlık sınavını kazanan Arapoğlu Camii İmam Hatibi Cemal Uzunoğlu tarafından okunan Kur’an- Kerim’in ardından açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Eyyüp Demir yaptı. Konuşmasına hafızları ve din görevlerini tebrik ederek başlayan Müftü Demir; “İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımız yatsı namazından sonra açtıkları kurslarda eğitim verdiler cemaati bilgilendirdiler kendilerine teşekkür ediyorum.

Yine görevde iken Kur’an-ı Kerimi ezberleyerek hafızlık sınavını kazanan Arapoğlu Cami İmam Hatibi Cemal Uzunoğlu var. Kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum.  Bizde kendimize bir takvim belirlemeliyiz. Örneğin haftada bir sayfa ezberlesek yılda 52 sayfa eder. 10 yılda ise 520 sayfa eder. Yasin Cüzünü yada Tebareke Cüzünü de eklediğimiz zaman Kur’an-ı Kerimi ezberlerimiz oluyoruz. 10 yılda hafızlık bitiyor. Böyle bir çalışma ile herkes hafız olabilir” diye konuştu.

Törende konuşan Tosya Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Erçelebi ise imam hatip ve müezzin kayyımlara teşekkür ederek, görevde iken Kur’an-ı Kerimi ezberleyerek hafız olan Araboğlu Cami İmam Hatibi Cemal Uzunoğlu’nu tebrik ederek başarılar diledi.

Konuşmaların ardından İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar ile Hafız Cemal Uzunoğlu’na İlçe Müftülüğü, Tosya Din Görevlileri Derneği, Diyanet Vakıf Sen Tosya Temsilciliği tarafından plaketleri verildi.

Editör: TE Bilisim